Isle of Man Rally 2015

jcrallypics-isle-of-man

Isle of Man är säkert ett namn du hört förut, om det så är för deras kända rally eller bara för ön i sig. Isle of Man är en ö som ligger mitt emellan England och Nordirland. Ön är känd för sina gröna natur, slagstarka landskap, men även för ett av de mest kända rallyna i världen.

Rally Isle of Man hölls för första gången 1963 då rallyt vanns av Reg McBride och har sedan dess anordnats varje år förutom 2001 och 2011 då det blev inställt av olika anledningar. Idag är Isle of Man-rallyt en del av Brittiska rallymästerskapen, öppna Brittiska rallymästerskapen och Irländska asfaltsrallymästerskapen men det var fram till 1996 även en del av Europamästerskapen i rally där det fick sin internationell uppmärksamhet.

Rallyt går som så många andra rallyn på riktiga väger vilka givetvis stängs ner under racen. Det är väldigt snabba vägar i rallyt som sträcker sig i 20 etapper och totalt nästan 30 mil runt ön. Årets race var väldigt tight och vinnaren blev tillslut det brittiska paret med förare Steve Colley och andraföraren Andrew Cowley som körde en Mitsubishi Lancer Evo 9.