Mongol Rally – Ett riktigt äventyr

Mongol Rally tar dig över 160 mil genom 20 länder i Europa och Asien, och blir därmed världens största roadtrip. Det är ett riktigt äventyr där lagen måste skapa sin egen rutt fram genom dessa länder och dess terräng ända fram till mållinjen i Sibirien. Dessutom är ett av kraven för att delta i denna häftiga roadtrip att varje lag måste samla in pengar till välgörenhet. Mongolrallyt är därmed en otrolig resa full av oväntade överraskningar och utmaningar.

Mongol Rally

Mongol Rally är ett årligt rallyäventyr som börjar i Devon, Storbritannien, tar sig igenom Europa och Asien och slutar i Ulan-Ude, Sibirien. Lagen kör över 160 mil utan någon fastställd rutt, får förlita sig på sina egna navigationsfärdigheter och sin egen uppfinningsrikedom för att ta sig fram till mållinjen. På vägen måste de passera genom öknar, berg, skogar och stäpplandskap, allt medan de undviker utländska språkbarriärer och svår terräng.

Mongol Rally är inte bara en bilresa utan ett äventyr som kommer att sätta varje deltagares mod, beslutsamhet och uppfinningsrikedom på prov. Det är en chans att utforska okända länder, bygga relationer med lokalbefolkningen och uppleva något verkligt unikt och oförglömligt.

Gillar du rallyracing och andra typer av tävlingar? Då kan du ta en titt på Stryktipset online.

Är Mongol Rally ett lopp?

Nej, Mongol Rally är inte en tävling mot andra utan mer en utmaning för entusiaster. Eftersom Mongol Rally är en omärkt rutt måste varje lag använda sina navigationsfärdigheter och sin list för att ta sig fram till mållinjen i Mongoliet.

De 3 reglerna för Mongol Rally

Det finns det 3 regler du måste följa om du vill vara en del av Mongol Rally.

  1. Bilar måste ha en motorgräns på 1200cc.
  2. Lagen stöds ej.
  3. Lag måste samla in minst £1000 till välgörenhet.

Sammanfattningsvis är Mongol Rally ett fantastiskt äventyr och en unik upplevelse som alla spänningssökande personer bör prova minst en gång i sitt liv.