La Carrera Panamericana -Världens största landsvägslopp

La Carrera Panamericana, som kan översättas till “The Race of the Americas”, är ett av de äldsta motorsportevenemangen i Nordamerika. Det sju dagar långa loppet över ca 320 mil genom Mexiko anses vara världens längsta och farligaste. Förare från hela världen deltar i detta spännande lopp genom Mexiko.

Världens största landsvägslopp

La Carrera Panamericana samlar förare från hela världen för att under en sjudagarsperiod tävla mot varandra i den mest utmanande terrängen i Mexiko. Med sju ettapper, var och en ca 450 kilometer lång, som leder konkurrenterna till några av Mexikos mest fantastiska platser.

Loppet är ett av de mest stimulerande och underhållande motorsportevenemangen som inte bara testar varje deltagares körförmåga utan även deras mentala styrka.

Vem tror du vinner? Om du intresserar dig av racing men hemma från bekvämligheten av din egen soffa, så finns det mängder med casino appar online.

La Carrera Panamericana – Historien

1950 var första året av loppet La Carrera Panamericana och det är det mest kända eventet i racinghistoria. Loppet är ett av de äldsta motorsportevenemangen i Nordamerika, och har blivit ett ikoniskt lopp. Grundaren Rodolfo Gonzales Luna skapade loppet för att fira att den panamerikanska motorvägen var färdigställd. Dock höll racet bara i fram till 1955 då det ställdes in på grund av riskerna det innebar.

Racet återupplivades 1988 som ett race för veteranbilar på stängda allmänna vägar och har sedan dess erbjudit allt från amatörförare till professionella förare som utmanas längs loppets bana.

Vad är det som gör La Carrera Panamericana så pass svårt?

Det är en kombination av flera saker som gör La Carrera Panamericana till ett så pass utmanande race. Det tropiska klimatet där temperaturen är hög och luften fuktig, temperaturen kan skilja sig från 34 grader ner till ett par grader innan fryspunkten. Dessutom så sträcker sig racet längs en väg som går från havsnivå till den svällande höjden av tre tusen meter!