10 största rallys i världen

Rally är en populär sport som vi älskar att titta på. Om du inte varit på ett rally än, rekommenderar jag er verkligen att göra det. Det är en upplevelse du sent kommer att glömma. Det finns många rallys i världen, men här kommer vi att lista de topp 10 bästa rallys i världen.

1. Monte Carlo-rallyt

Det här rallyt äger rum i Furstendömet Monaco och är ett av de äldsta och mest kända rallytävlingarna i världen. Det första Monte Carlo-rallyt hölls 1911 och har hållits varje år sedan 1929. Rallyt körs på allmänna vägar som är stängda under evenemanget. Du kan även besöka ett av alla välkända casinon i Monte Carlo när du ändå är här.

2. Rally Sweden

Detta rally hålls i den svenska staden Karlstad och är det enda vinterrallyt i World Rally Championship. Tävlingen hölls första gången 1950 och har hållits varje år sedan 1953.

3. Tour de Corse

Tour de Corse, även känt som Rallye de France, är ett rally som hålls på ön Korsika. Det hölls första gången 1956 och har hållits varje år sedan 1968.

4. Rally Mexico

Detta rally hålls i Mexico City och hölls första gången 1952. Det är det enda rallyt i Amerika som för närvarande ingår i World Rally Championship.

5. Rally Argentina

Detta rally hålls i provinsen Misiones i Argentina. Det arrangerades första gången 1980 och har varit en del av World Rally Championship sedan 2004

6. Rally Finland

Detta rally hålls i Jyvaskyla i Finland. Det hölls första gången 1951 och är för närvarande det snabbaste rallyt i World Rally Championship.

7. Akropolis-rallyt

Rallyt äger rum i Aten, Grekland, och hölls första gången 1953. Det är ett av det svåraste rallyt i världen på grund av de varma och dammiga förhållandena.

8. Cyperns rally

Detta rally hålls i staden Limassol på Cypern. Det hölls första gången 1970 och är ett av det svåraste rallyt på grund av de varma och dammiga förhållandena.

9. Safari Rally Kenya

Detta möte hålls i Nairobi, Kenya. Det hölls första gången 1953 och var ett av det svåraste rallyt i världen på grund av de tuffa förhållandena. Rallyt hölls senast 2002 men kommer att återvända till World Rally Championship 2020.

10. Wales Rally GB

Detta rally hålls i Wales, Storbritannien. Det arrangerades första gången 1932 och har varit en del av World Rally Championship sedan 1973

Det här är de tio bästa rallytävlingarna i världen som du inte får missa. Så skaffa dina biljetter nu och njut av showen!