Att bygga sin egen rallybil – Grupp E

Många har som intresse att köra rallybilar, medans andra har som intresse att bygga bilarna. Sen finns det dem som har intresse i att både bygga rallybilar för att sedan själva köra dem. Oavsett om du gillar att bygga bilar för eget bruk eller för någon annans så tänkte vi dela med oss om lite tips och tricks kring ämnet.

Först och främst så behöver man ha extremt bra tålamod, framför allt om det är första gången som man ska bygga en bil. Det tar tid. Vill man att allt ska bli perfekt så måste man dessutom vara petig och inte ha för bråttom med de olika delarna. Allra första gången man bygger en bil är Grupp E typ av bil att föredra. Detta är en enklare variant som samtidigt är lite vänligare mot plånboken.

Innan du börjar planera ditt projekt så är det bra att ha en bra överblick av vad som kommer att behövas. Genom att kika på siter som Rallyshop.se. Där kan du snabbt få en överblick av vad som kommer att behövas inför ditt projekt. Du kommer dessutom att kunna ta del av deras guide om hur ett bilbygge går till.

Problem som kan uppstå innan och under ditt bilbygge är saker om garageplats och oförutsedda avgifter. Detta är två punkter som är bra att vara väl förberedd på ifall något skulle hända. Har du eget utrymme att bygga på så kommer det antagligen inte att bli några problem. Men hyr du plats så finns det alltid en risk, även om den är minimal. Ett bra sätt att vara förberedd är att ha koll på platser där du snabbt kan hyra in dig och som är helt utan väntetid. Vissa platser erbjuder även direkt tillfällig plats upp till ett visst antal dagar vilket gör att du har lite extra tid att finna en ny plats för ditt projekt.
Oförutsedda avgifter kan dessutom uppstå i samband med att behöva hyra plats. Det är därför alltid bra att ha med lite extra när du räknar ut din budget. Det kan även handla om delar som behövs bytas ut, felköp, artiklar som går sönder och ett flertal andra oförutsedda utgifter. Har du inte haft med detta i din budget och dessutom har en tidsram att följa så kan detta resultera i problem. Det är därför även bra att ha en del kunskap om lån utan säkerhet eller så kallade blancolån. Dessa lån är oftast väldigt snabba och smidiga. Det företag du väljer gör en snabb kreditupplysning och du får sedan ett erbjudande om hur mycket du kan låna och hur mycket räntan blir. Jämför gärna de olika företagen innan du väljer ett. Det finns alltid de som är bättre och sämre för just ditt typ av lån.

Efter att ha bockat av dessa tips så bör du snart vara redo att påbörja ditt projekt. Vi har dock sparat det absolut bästa tipset till sist. Prata med någon som har gjort liknande projekt. Ta del av den personens erfarenheter och se vad hen hade lagt ner mer/mindre tid om hen skulle gjort om sitt projekt. Känner du fler som byggt bilar så prata med fler. Det finns ingen mer värdefull information än att lyssna på andras erfarenheter när det kommer till projekt som dessa.