Dakarrallyt 2017 är igång

dakar-rally-2017

Ett av de mest episka, kända och krävande rallyna i världen har precis i dagarna startat igen. Vi talar givetvis om Dakarrallyt som i år tar plats i Paraguay, Bolivia och Argentina.

Racet som i år startar i Paraguay i Asunción går sedan snabbt in i Argentina och jobbar sig sedan uppåt till Bolivia där racet bland annat går förbi huvudstaden La Paz för att sedan klättra ner den Argentinska gränsen i Anderna och slutligen vika inåt landet och gå i mål i Buenos Aires. Rallyt som pågått sedan 1978 gick klassiskt från Paris i Frankrike ner till Dakar i Senegal. Sedan 2009 har racet dock ändrat kontinent och hållits i Sydamerika på grund av att säkerhetshotet har blivit för stort i det Afrikanska landet Mauretanien. För dig som inte vet vad Dakarrallyt är så är det ett av världens mest kända och krävande off road-rallyn. Deltagarna kan välja att genomföra racet på motorcykel, fyrhjuling, bil eller truck.

Dakarrallyt är ett av världens farligaste rallyn med över 50 döda deltagare genom tiderna. Då vägarna går längst förrädiska landskap där öken, dalar, stup, berg och floder hör till vanligheterna så är det väldigt farliga områden där racen går, speciellt för motorcykelförarna och fyrhjulingsförarna som står för den största delen av avlidna deltagare. Racet pågår från den 2a fram till den 14e januari med tolv olika etapper. I skrivande stund så är vi inne på den 5e etappen så racet är minst sagt i full gång. Vi kommer givetvis att uppdatera om tävlingen och slutligen vinnarna när rallyt är slut.