Rally Australia 2016

jcrallypics-australien

Ett av de hetaste rallyna för slutet av året startar idag, och givetvis har förväntningarna på årets upplaga av Australia Rally varit skyhöga! Årets sista riktigt stora tävling innan vinterracen börjar kommer pågå under fyra fullspäckade dagar i Coffs Harbour i New South Wales på Australiens östkust.

Kennards Hire Rally Australia 2016

Som ni kan tänka er med Australiens råa terräng så är Rally Australia ett av de hetaste rallyna i världen med svåra banor omringade av väldigt vacker natur. Vägarna som är i grus såklart går genom öppna fält, djup djungel och branta höjder. Lägg till en sol som även gör det svårare för förarna att se banan så kan ni förstå varför det blir en och annan tipp för förarna under racet.

I år har vi en uppställning med många blandade nationer. Belgerna från Team hyundai ställer upp med en Hyundai i20 WRC vilket även Nya Zeeländarna Paddon och Kennard ställer upp med när de ska försvara vad som dem blir mest hemmaplan av alla deltagare. Från M-Sport World Rally Team har vi ett norskt och ett franskt team som både kör en Ford Fiesta RS Wrc. Från Estland och Dmack World Rally Team hittar vi samma ford och även i det italienska teamet från F.W.R.T. Spanska teamet från Hyundai Motorsport N stället upp med klassikern Hyundai i20 WRC!

Med både norska och estländska team så blir det givetvis extra spännande att följa hur r det går för våra grannar. Ett stort lycka till säger vi till dem och vi hoppas att givetvis på medalj för dem. Kika in videon här nedan för att komma i känsla inför racet!