Hisnande rally startar i Australien

Det har blivit dags för den avslutande etappen i årets upplaga av Rally-VM! Denna gång står Australien som värdnation för det rally som går under namnet Kennards Hire Rally Australia. Vi har några actionspäckade dagar i den australiensiska värmen att se fram emot innan den vinnande föraren slutligen koras.

Rally VM Australien

Kennards Hire Rally Australia kör igång ikväll

Det har varit en lång och spännande säsong för rally-VM, med häftiga lopp som körts världen över. Resutlaten har varierat från race till race, men klart bäst har Sébastien Ogier kört som just nu ligger i topp med 215 poäng och därmed står som klar mästare. Han följs sedan av Thierry Neuville på en andra plats med 183 poäng och Ott Tänak på tredje med 169 poäng.  Idag, den 16 november runt 22-tiden kör det avslutande rallyt igång i Australien, där förarna har ett tufft lopp framför sig. Med några riktigt snäva kurvor och vägar som tidvis kantas av träd gäller det att hålla huvudet kallt och samarbetet på topp mellan förare och kartläsare.

Under onsdagskvällen körde förarna shakedown inför rallyt, där en sträcka på 5km nyttjades. Här var Hyundai Motorsports Neuville snabbast, med en halv sekund tillgodo från tvåan Stéphane Lefebvre från Citroën-teamet. M-sports Elfyn Evans delade tid med Lefebvre och med Jari-Matti Latvala på följande plats betyder det att alla fyra team i tävlingen fanns representerade bland topp 4.

M-Sport jagar pallplats i hopp om rekord

Årets rally-VM har visat sig vara en riktig framgångssaga för M-Sport, som redan lyckats säkra tre VM-guld genom förare, kartläsare och team. Därtill väntar också en fjärde medalj som kommer gå till Tänak, frågan är bara om det blir silver eller brons vilket den här helgen kommer ge svar på. Tack vare sina tre förare Ogier, Tänak och Evans har M-Sport lyckats skörda stora framgångar och har nu en fantastisk säsong att se tillbaka på. Det som återstår att se är om det dessutom kan bli nytt rekord, då teamet vid en palltplats i Australien skulle bli ensamt om att ha klarat av bedriften tre gånger. Vi väntar därför med spänning på resultaten från denna avgörande tävling!