Peking till Paris Motor Challenge

Ett lopp som kommer att sträcka sig över 10 000 miles i några av den mest förrädiska terrängen på jorden kommer två förarlag att tävla i vad som säkerligen kommer att bli en av de mest ansträngande fordonsutmaningarna i historien. Loppet börjar i Peking och slutar i Paris, och förarna har bara några veckor på sig att ta sig igenom några av de hårdaste miljöerna på jorden. Detta kommer garanterat att bli ett spännande evenemang och vi kan inte vänta på att se vem som kommer ut i topp!

Vad är tävlingen och var äger den rum?

Biltävlingen 10 000 miles är en ansträngande fordonsutmaning som tar förare från två olika kontinenter, Peking och Paris, för att tävla i några av världens tuffaste terränger. De måste ta sig igenom Mongoliet, Ryssland och Europa, och de har bara några veckor på sig för att klara av det – vilket gör detta till en av de svåraste tävlingarna i världen. Något annat som kan vara svårt är att betta på din favorit i tävlingen eller kanske i andra spel så som travlopp. Med travtips kan den bettingen bli enklare genom en travguide. Kika in den och lär dig mer.

Vilka är förarna och vilken typ av fordon kommer de att använda?

För att förarna ska kunna klara av denna utmaning behöver de ett fordon som har modifierats speciellt för att klara av de svåra förhållandena, samt sina egna färdigheter bakom ratten. De måste också vara beredda på att hantera alla typer av terräng, från öken och snö och klara av långa körtimmar.

Vilka utmaningar förväntar de sig att möta på vägen?

Förarna i loppet ställs inför ett antal utmanande förhållanden på sin resa. Till att börja med varierar terrängen som de ska färdas genom mycket. Från öken till snö och allt däremellan måste förarna vara beredda på alla typer av terräng och naturelement som kan uppstå under loppet. Dessutom kan långa timmar av körning och svår terräng kan leda till trötthet, så förarna måste också vara beredda på detta.