Bonhams London to Brighton Veteran Car Run: En hyllning till antika och klassiska bilar

Söndagen den 5 november äger den årliga Bonhams London to Brighton Veteran Car Run rum. Detta evenemang hyllar antika och klassiska bilar med ett 54 mil långt lopp från London till Brighton. Om du är i området eller letar efter något roligt att göra, se till att kolla in detta spännande biltävling!

Bonhams London to Brighton Veteran Car Run och dess historia?

Bonhams London to Brighton Veteran Car Run är ett årligt evenemang som firar och hedrar antika och klassiska bilar. Det allra första loppet hölls redan 1896, då totalt 33 bilar gjorde den 54 mil långa resan från London till Brighton – en sträcka som nu ses som en av de mest ikoniska körningarna inom bilindustrin. Evenemanget organiseras av Royal Automobile Club och är än i dag ett mycket populärt evenemang som lockar tusentals åskådare och deltagare varje år.

Den 54 mil långa sträckan tar dig genom spektakulära landskap och slingrar sig fram längs pittoreska landsvägar med vackra vyer över böljande kullar, skogsmarker och dalar. På vägen, förarna kommer att passera genom några av de mest charmiga städerna och byarna i England och uppleva en fängslande resa fylld av historia, kultur och hisnande vyer. Och om dom har tur kan du åka förbi en och annan travbana på vägen. Om du är nyfiken på travsport finns det guider som hjälper dig att blir bättre på hur oddsen på trav fungerar.

Vem kan delta i evenemanget?

Bonhams London to Brighton Veteran Car Run är öppet för alla som har en bil som byggdes före 1905. Detta inkluderar bilar som 1903 De Dion-Bouton, 1911 Rolls-Royce Silver Ghost och 1904 Panhard et Levassor. Alla deltagare måste se till att deras fordon är trafikdugligt och har ett giltigt registreringsbevis.

 

Vilka är några av tävlingsbanans höjdpunkter?

Bonhams London to Brighton Veteran Car Run börjar på Londons gator och passerar genom några av de mest ikoniska landmärkena som Trafalgar Square, Royal Albert Hall och Buckingham Palace. När bilarna lämnar London och åker söderut mot Brighton passerar de genom några av Englands mest pittoreska landskap.