Rally Hokkaido 2016

Japan är ett land som alltid varit känd för motorsport, men aldrig dirt rally. Det de kanske har varit allra kändast för är den så kallade driftingen och street-rallyn med tendenser till olagligheter bakom de turboinsprutade motorerna.

Dock har Japan blivit ett land att räkna med när det kommer till just rallyscenen, och Rally Hokkaido bjuder idag på ett av de mest spektakulära grusrallyna i världen. Det var dock inte förrän 2002 som den norra ön fick uppdrag att vara en etapp av Asia-Pacific Rallymästerskapen. Dockgick det snabbt att komma in i världsmästerskapen där de redan blev insläppta 2004.

Rally Hokkaido domineras självklart av den japanska biltillverkare Subaru och mer specifikt rallyversionen på populära Subaru Impreza som vunnit tävlingen hela 9 gånger framför bara två andra bilmodeller. FIA det internationella bilförbundet har i dagarna släppt en video om racet i Hokkaido i år som vanns av Indiern Gaurav Gill och belgiska kartläsaren Stephane Prevot som dock fick mycket motstånd från de andra förarna. Kolla in klippet från FIA med exklusiva intervjuer och en bra överblick av rallyt.

https://www.youtube.com/watch?v=1j89gnqiFsA