Rally Telemark 2016

Skandinavien har alltid varit ett stort rallyland, speciellt Sverige och Finland men även grannationerna Norge och Danmark sticker ibland ifrån och överraskar. I Norge är det självklart väldigt snirkliga rallyvägar som  står för banorna vilket ger förarna ett försprång.

Årets upplaga av norges största rally Rally Telemark gick i dagarna av stapeln med ett relativt oväntat resultat. Årets lopp var extra hypeat då både förarna Steve Røkland och Kenneth Johnsrød skulle köra. Dessa två förare var tippade att vara de två som skulle göra upp om Norges största lopp som självklart tar plats i Telemark i södra Norge. 27 augusti var det dags och mycket stod på pallen. Även i media var det första gången racet någonsin fått bra med publicitet och det var på allas läppar. När dagen var slut var det en Ford Fiesta R5 som hade korsat startlinjen först till allas förvåning. Frank Tore Larsen och Torstein Eriksen var det som med stora smilband tog emot förstapriset vilket gav dem ett enormt försprång i resten av den norska säsongen.

Promovideon som släpptes inför loppet var mycket välgjord och vi förstår varför loppet var så omtalat och hypeat inför starten, titta och njut!