Rally-VM odds 2020 – vem ska man betta på?

Nu när rally-VM äntligen återupptagits kan världens alla motorsportsfanatiker andas ut. Trots att många röster har höjts som krävt att rally-VM helt ställs in och att de sista etapperna inte bör genomföras har WRC tagit förnuftet tillfånga. De kvarvarande deltävlingarna har redan dragit igång, där Estland blev första stoppet på comebacken för rally-VM. Innan uppehållet trädde i kraft tidigare i år hade tre deltävlingar redan avslutats, där vi såg förarna Thierry Neuville, Elfyn Evans och Sébastien Ogier korsa mållinjen som vinnare i respektive etapp.

Hur ska man betta på rally-VM 2020 ?

Rally-VM är dock långt ifrån avgjort då hela 5 etapper återstod när coronaviruset satte stopp. Både tävlingen i Estland och Turkiet som ägde rum under september 2020 är redan avgjorda och nu återstår de sista tre i Tyskland, Italien och slutligen Japan. Många av oss rallyfantaster har längtat efter att kunna få betta på rally igen under tiden det varit total torka på roliga evenemang. Därför är frågan vi alla ställer oss nu – vem kommer vinna rally-VM 2020 och vem ska man betta på? Vi har kikat runt lite och jämfört oddsen på de sajter som erbjuder motorsport odds i Sverige.

Frågan är ju inte helt lätt att svara på, men om vi ska titta på hur det gått i tidigare deltävlingar och vem som vann förra rally-VM kan vi få en liten föraning åtminstone. Vi vet ju exempelvis att Ott Tänak från Estland inte är någon att leka med, inte minst för att han redan har vunnit rally VM tidigare en gång. Oddsen för att Tänak ska vinna igen motsvarar därför dessa förväntningar. Vi har sett ett genomsnittligt odds på cirka 1,8 när det kommer till denne mästare. Sedan får vi inte glömma Sébastien Ogier som ligger hack i häl på ungefär 2,5. Till resterande förare är det ett litet hopp ner på cirka 6 gånger pengarna där vi hittar Elfyn Evans samt Thierry Neuville som båda vunnit en varsin deltävling. Dessutom har Finlands egna Kalle Rovanperä klättrat i listan och ger dig just nu cirka 9 gånger pengarna om han vinner i år. Det är fortfarande lite för tidigt att säga vad som kommer att hända, men självklart är Ogier och Tänak de säkraste vaden.

WRC fick tänka om

Vi hade hoppats att få se ett återbesök i Córdoba, Argentina nu när WRC satts igång igen, men tyvärr har Argentinska myndigheterna tackat nej till detta. För att kunna utse årets vinnare i rally-VM 2020 behöver åtminstone 7 deltävlingar att hållas, vilket är anledningen till att WRC hamnade i Estland tidigare under förra månaden. En rolig nyhet inte minst för Ott Tänak som inte hade hänt utan situationen kring corona!

Här är hela listan över tidigare och kommande tävlingar under rally VM 2020.

  • Etapp 1: Monte-Carlo   23 till 26 januari
  • Etapp 2: Sverige          13 till 16 februari
  • Etapp 3: Mexiko           12 till 15 mars
  • Etapp 4: Estland          4 till 6 september
  • Etapp 5: Turkiet          24 till 27 september
  • Etapp 6: Tyskland       15 till 18 oktober
  • Etapp 7: Italien            29 oktober till 1 november
  • Etapp 8: Japan            9 till 22 november

Är du lika sugen som vi är på att komma tillbaka till rallyvärlden? Det hoppas vi verkligen! Att betta på motorsport odds är inte lätt, för vad som helst kan hända, men det är väldigt kul och ett lärorikt sätt att förstå nyanserna av en rallytävling. Nu håller vi tummarna att de sista etapperna går av stapeln så att årets vinnare av rally-VM 2020 kan få bestiga prispallen 22 november!