Ferrari Cavalcade Classiche

Ferrari Cavalcade Classiche är ett av de mest exklusiva Gran Turismo evenemangen för äldre Ferrari bilar. Första gången evenemanget ägde rum var 2007 och gästerna hade då möjlighet att ta del av en unik upplevelse. För Ferrariälskare världen över, speciellt för de med förkärlek till äldre bilar är Ferrari Cavalcade Classiche ungefär som att vinna jackpotten i Måltipset!

Klassiska Ferraris

Ferrari Cavalcade Classiche drar till sig ägare till legendariska Ferraris från hela världen. Under evenemanget kan ägarna stolt visa upp sina bilar, men också njuta av andras.  Förutom att deltagarna för njuta av de fina omgivningarna så får de också en exklusiv rundtur till Ferraris fabriker i Italien. Där kan de ta del av utställningar av äldre klassiska Ferrari bilar och deras historia. Under tidigare evenemang har bland annat legendariska fordon som Ferrari 166 MM och Ferrari 212 Inter visats upp.

Drömloppet för Ferrariälskare

Ferrari Cavalcade Classiche bjuder bland annat sina deltagare på interaktiva workshops om motorunderhåll och racingteknik. För de modiga finns det även tävlingar där du får testa dina färdigheter bakom ratten. Hur magiskt låter inte en vintage Ferrari lopp genom bergen i norra Italien? Under Ferrar Cavalcade Classiche är det en möjlighet, vanligtvis brukar loppet pågå i tre dagar och sträcka sig genom det fantastiska landskapet Trentino Alto Adige.

September 2022 är senaste gången evenemanget ägde rum. Under de dagarna visades 64 legendariska Ferraris upp. Förutom att ägarna för visa upp sina bilar och delta i tävlingar så har de också chansen att interagera med andra ägare och skapa minnesvärda upplevelser tillsammans. Oavsett om du är en passionerad samlare eller bara är nyfiken på denna legendariska sportbilstillverkares förflutna, kommer det garanterat att bli en oförglömlig upplevelse att delta i Ferrari Cavalcade Classiche.