Mille Miglias historia

Mille Miglia är en tävling som tar förarna på en 1 000 mil lång resa genom några av de vackraste landskapen i Italien. Evenemanget är öppet för både klassiska och moderna bilar, och det är ett utmärkt tillfälle för förarna att testa sina färdigheter och visa upp sina fordon. Om du är intresserad av att delta i Mille Miglia, eller om du bara vill veta mer om det, läs vidare!

Vad är Mille Miglia och hur startade det?

Mille Miglia är en legendarisk biltävling som har tagit förarna med på en episk resa genom några av Italiens vackraste delar sedan 1927. Det är en av de äldsta och längsta tävlingarna inom motorsporten, med en imponerande sträcka på 1 609 km, och den är öppen för både klassiska och klassiska bilar.

Mille Miglia har fått rykte om sig att vara ett evenemang som är öppet för alla nivåer av körförmåga, och det är nu ett populärt val för bilentusiaster som vill visa upp sina fordon och testa sina färdigheter i en unik miljö. Oddsen att vinna loppet är små då det är en stor konkurrens. Är du intresserad av att veta mer om odds och hur det går till kan du läsa vidare hur odds fungerar på oddset.

Vem kan delta i loppetfungerar

Mille Miglia är öppet för alla som äger och kör en klassisk bil, veteranbil eller modern racerbil. Evenemanget godkänner dock endast bilar som uppfyller vissa kriterier, t.ex. att de har byggts före 1957 och har en motorvolym på högst 4 500 cc. Dessutom måste alla deltagare registrera sig i förväg och uppfylla säkerhetskraven.

Rutten för loppet

Mille Miglia har alltid varit en lång och slingrande rutt, från Brescia till Rom och tillbaka igen. Denna 1000 mil långa resa tar förarna genom några av Italiens mest ikoniska städer och byar, inklusive Florens, Siena, Bologna, Modena, Parma och Cremona. Över Ferrata, den längsta vägsträckan i Europa, är också en del av detta otroliga lopp.

Några av de kända förare och bilar som har deltagit i loppet

Sedan starten har Mille Miglia lockat till sig några av de mest kända förarna och fordonen i racinghistorien. Loppet var särskilt populärt på 1950-talet, då legendariska förare som Juan Manuel Fangio, Stirling Moss och Alberto Ascari deltog. Några av deras bilar var den ikoniska Ferrari 250 Testa Rossa.